24 Nisan 2014 Perşembe

İstanbul Basınınından Olcan İçin Bizans Planı


Her transfer sezonunun başında veya sonunda Trabzonsporlu oyuncuları İstanbul takımlarına pazarlama alışkanlığı İstanbul medyasında yine baş göstermeye başladı. Trabzonspor'un son dönemde parlayan yıldızı Olcan Adın'ı sezon başından beri Beşiktaş'a yazan İstanbul basını şimdi de Galatasaray'ı hedef gösterdi. 

Olcan ile ilgili iddialarını sıralayan İstanbul basını bu kez, milli oyuncuyu Galatasaray'a yazdı. Ancak işin en ilginç yanı Trabzonspor'un üçüncülük için Galatasaray ile yarışa girebilecek pozisyonda olmasından dolayı gelen bu hamle bir hayli dikkat çekici bulundu. Oyuncunun kafasını karıştırmak için yapılan bu hamleler ise ciddi bulunmuyor. 

Samsun TS Club Açılıyor


Trabzonspor'un başarılı ve genç teknik direktörü Hami Mandıralı Samsun'a gidiyor. 24 Nisan 2014 Perşembe günü Samsun'a gidecek olan Mandıralı, burada Samsun TS Club mağazasının açılışını gerçekleştirecek. Açılış 16.30'da yapılacak. Hami Mandıralı'nın yanında, birkaç Trabzonsporlu futbolcunun da açılışa katılması bekleniyor. Samsun'da ilk defa böyle bir durumun gerçekleşecek olması, katılımın fazla olacağını gösteriyor.

Samsun TS Club Adres: Zafer mah. Gazi cad. no:123 Samsun
Samsun TS Club Tel: 0362 432 01 61

19 Ocak 2014 Pazar

5 takım küme düşebilir!



Fenerbahçe eski yöneticisi Recep Özcan, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehir ve Mersin İdman Yurdu’nun ikinci yarı başlamadan bir alt lige düşüreceğini iddia etti.
Özcan “CAS kararının İsviçre’de bir dernek tarafından verildiğini söyleyen bir takım hukuk ulemaları, Yargıtay’ın bu kararından sonra herhalde “Yargıtay da Ankara’da bir dernektir’ diyemeyecekler. Son derece üzgünüm. Bir Fenerbahçe başkanının, böyle bir suçtan dolayı başkanlığının düşmesi, kulübümüz adına utanç verici bir durumdur. Buna kim sebep olduysa, bu eylemleri kim yaptıysa, kimler ortak olduysa, mutlaka cezalarını Yargıtay kararlarından sonra çekmiş olacaklardır. Bir devrin sonuna geldik. Artık kimse kulübün başında bulunan eski bir başkandan dolayı Fenerbahçe’yi şikeci diye suçlayamayacaktır. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Mete Düren bey bir açıklama yaparak, “Federasyonumuzun aldığı kararlar geçerlidir. Fenerbahçe şampiyondur ve bu dosya bitmiştir’ dedi.
Aklıma şu geldi: Yaklaşık 5-6 ay önce Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören de basın mensuplarının sorduğu bir soru üzerine “Şike dosyası UEFA’da kapanmıştır. Bana teşekkür etmeniz gerekir’ demişti. Bu açıklamasından çok kısa bir süre sonra UEFA Fenerbahçe Kulübü ve şahıslarla ilgili cezaları ve dosyaları açıkladı. Geldiğimiz durum malum. UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulları, arkasından CAS Mahkemesi kararları, mevcut federasyon yöneticilerinin bu işe ne kadar hakim olduklarını ortaya koydu. Henüz dosyalar kapanmamıştır ve UEFA’da 5 kulübümüzün açık dosyası var.
Bunu hep beraber göreceğiz. İnşallah olmaz ama görünen köy kılavuz istemez misali, Fenerbahçe’yi çok kötü günler bekliyor. Fenerbahçe dahil Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehir ve Mersin İdmanyurdu FIFA İcra Kurulu tarafından 2013 yılında Londra’da alınmış olan karar ve yetkiler çerçevesinde düşürülme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Umarım Türk futbolu böyle kötü bir sonuçla karşılaşmaz. Tarih olarak ikinci yarı başlamadan önce böyle bir karar çıkacağını düşünüyorum” dedi.

TRABZONSPORLULAR EYLEMDE!


Trabzonsporlu bir grup taraftar, 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde yaşananları İstanbul’da protesto ederek, “Temiz futbol” eylemi yaptı.
Türkiye Fair-Play Platformu tarafından Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan Tünel önünde düzenlenen gösteride yer alan bir grup bordo-mavili taraftar, pankartlar açarak Trabzonspor’un, Spor Toto Süper Lig’de 2010-2011 sezonu şampiyonu olarak ilan edilmesini istediler.
Taraftarlar, açtıkları “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun”, “Paraya karşı emeğin savaşı” ve “Sahaya yansımayan Yargıtay lokumu” pankartlarıyla tepkilerini dile getirdiler.
Türkiye Fair-Play Platformu Sözcüsü olarak medya mensuplarına açıklamada bulunan Yavuz Saltık, 2010-2011 sezonunda yaşananları tüm dünyaya duyurmak, Türkiye’de şike yapıldığını, futbolun kirli olduğunu ve temiz futbol isteyenlerin bu kirlilikten rahatsız olduğunu anlatmak için 94 haftadan beri eylem yaptıklarını kaydetti.
Yargıtay tarafından dün alınan kararın kendileri için bir son olmadığının altını çizen Saltık, “Derdimiz, bu karardan sonra birileri daha çok hapis yatsın değildir. Türkiye’de şikenin olduğunu iddia ediyorduk, Yargıtay kararı sonrası bu durum tescillendi. Bizim derdimiz, 2010-2011 sezonunda hakkıyla Trabzonspor’un şampiyon olduğunu tüm dünyaya anlatmak” diye konuştu.
Kendileri için sürecin yeni başladığını vurgulayan Saltık, şunları söyledi:
“Bütün bunların yaşandığı süreçte bir Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) var ki, ‘senin mahkemelerin ne karar alırsa alsın, biz kararımızı değiştirmeyeceğiz’ diyor. Bizim açımızdan dün ile bugün arasında bir fark yoktur. Eylemlerimiz, Yargıtay’ın kararı sonrası sona ermeyecektir. 20 Şubat’ta UEFA merkezi önünde eylem hazırlığımız var. Türkiye’de dağıtılamayan adaleti UEFA’da, FIFA’da, diğer uluslararası mercilerin her birinde arayacağız. 2010-2011 sezonunda Türkiye ligi şampiyonunun kim olduğu kararını Türkiye’de yargı, Avrupa’da UEFA ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) vermiştir. Tüm mahkemelerde şike tescil edilmiştir.”
Saltık, TFF yönetiminin bir an önce istifa etmesini ve adil bir yönetimin gelmesini istediklerini de duyururken, “TFF’de yargılama yeniden yapılmalı çünkü adli yargının verdiği bir karar var. Kime ne ceza verirler kendi bilecekleri iş ama Trabzonspor’un hakkını teslim etmek zorundalar” ifadelerini kullandı.

Trabzon Yerel Basında Keyifler Yerinde


TFF’ye çok sert eleştiride bulunan gazetelerden Karadeniz, “Trabzon ayağa kalktı” başlığını atarken, Kuzey Ekspres Gazetesi, “Verin artık kupamızı” manşetini attı. Günebakış Gazetesi de, “Horona hazırlanın kupa geliyor kupa” diyerek haberi okuyucularına aktardı. Karadeniz Gazetesi ise, “Trabzon ayağa kalktı” ve “Bu da mı gol değil?” başlıklarını kullanırken, Karadeniz’in Sesi Gazetesi, “Adaletten kaçamadılar, o kupa Trabzon’a gelecek” diye yaz