17 Temmuz 2013 Çarşamba

Florent Malouda Kimdir?


Malouda2012.JPG
Châteauroux

Châteauroux ile 57 maça çıkan oyuncu, ilk profesyonel maçına Fransa Ligue 2'de 16 yaşındayken çıktı.

Guingamp

Malouda, Châteauroux'dan sonra bir Ligue 1 takımı olan Guingamp ile sözleşme imzaladı. Burada oynadığı göze hoş gelen futbol ile birlikte öne çıktı. Guy Lacombe'nin Didier Drogba ile birlikte forma verdiği gençlerden biri olan Malouda, Fransa'nın önde gelen kulüplerinin ilgisini çekmeyi başardı.

Lyon

Malouda'nın Guingamp'taki performansıyla 2002-03 futbol döneminde Olympique Lyonnais tarafından transfer edildi. Oyuncu buradaki oyunuyla birlikte Fransa adına millî takıma çağrıldı.

2006-07 futbol döneminde Lyon'un Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e karşı oynanan maçta maçın adamı seçilmesi ve aynı yıl Ligue 1'de üst üste 6. şampiyonluğunu yaşayan takımına önemli bir skor desteği vermesi (10 gol); Malouda'nın uluslararası tanınırlığını artırmıştır. Yine aynı yıl Malouda, Fransa'da yılın futbolcusu seçilmiştir.[1]
2006-07 döneminden sonra Malouda, Lyon'dan ayrılmak istediğini açıklamıştır. Bu dönemde basında Chelsea, Liverpool ve Real Madrid'in onunla ilgilendiğine dair haberler çıkmıştır. 29 Haziran 2007'de, Malouda Lyon merkezli bir gazete olan Le Progreste Chelsea'ya gitmek istediğini belirtmiş, Chelsea'nın kendisi için 20 milyon avroluk bir teklif yaptığını belirtmiştir.

Chelsea

Chelsea'nın penaltılar ile Manchester United'e kaybettiği 2007 FA Community Shield mücadelesi ise Malouda'nın ilk İngiltere içi maçı oldu.
2009'a gelindiğinde, Chelsea oyuncuya yeni bir sözleşme önerdi. Yine bu dönemde FC Barcelona ve AC Milan Malouda ile ilgileniyordu. Ancak Malouda 23 Haziran 2009'da, Chelsea ile dört yıllık yeni bir sözleşme yaptı. Bu sözleşmenin bitiminde Chelsea'dan ayrılarak Türk takımı Trabzonspor ile transfer görüşmelerine başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder